lørdag 15. november 2008

Ute av syne, ute av sinn

Politiet i Oslo har mange utfordringer som de opp gjennom årene har forsøkt å løse med vekslende hell. Svært så ofte har det vært lett å være uenig i prioriteringene deres, særlig når det gjelder aksjoner rettet mot de gatenarkomane. De har forsøkt å rydde Plata i en årrekke uten spesielt mye hell. På mandag gjør de et nytt forsøk og denne gangen har de i følge NRK Østlandssendingen (som igjen siterer en artikkel i Dagsavisen..) døpt aksjonen "Ute av syne, ute av sinn".

Hvorfor blogge om det? Dette har vi jo hørt hundre ganger før?

Cluet er hvor de ønsker å flytte miljøet. Å spre det rundt har ikke fungert spesielt godt tidligere, nye samlingssteder har raskt manifestert seg. Denne gangen har politiet bestemt seg på forhånd. De narkomanes nye tilholdssted skal være Eidsvolls Plass, med andre ord på trappa til Stortinget.

Så er spørsmålet: er det politiets oppgave å arrangere denne typen politiske markeringer? Er det riktig å "tvinge" gatenarkomane til å stå på utstilling midt i Oslo sentrum? Ikke det at Plata eller Skippergata er så bortgjemt det heller, men Eidsvolls Plass er tross alt rimelig traffikert..

To ting er i alle fall sikkert: jeg liker denne aksjonen mange hakk bedre enn det mye omtalte "politiviruset". Og en del politikere vil helt sikkert få seg en vekker når de får en gjeng med narkomane plassert på Stortingstrappa.

Ingen kommentarer: